OUT THERE - SKANSHOF

I utställningen Out There utforskar Pontus samtiden genom sina skulpturer i plast. Han influeras av barndomens seriehjältar, ungdomskultur och street art. Fantasieggande och särpräglad popkonst som Pontus personligen liknar vid nutida grottmålningar skapta ur ett behov av att illustrera vår samtid.

Skanshof

Lilla Bergsgatan 1, Göteborg

Riche Pelago

During the summer of 2021, Pontus will exhibit art works at Riche Pelago.

Broadcast

Pontus Djanaieff visar nya verk i utställningen "Broadcast" med start 19 maj.
Utställningen kan ses som en sändning från det undermedvetna. Verken är analogt digitaliserade collage med 3d-effekt som presenteras på väggarna i matsalen på Riche.

I utställningen Broadcast är fyra verk centrala och kan ses som beskrivningar eller delar av en futuristisk nyhetsrapportering. De fyra verken har varsitt tema, varje tema har en egen berättelse som kan ses som ett slags synopsis till en audiovisuell berättelse.

Vi lyssnar mindre och mindre på oss själva, det är mycket lättare att titta på telefonen än att tänka själv. Vi distraheras av nyhetsnotiser och olika inlägg på social media. Vad händer när vi matas av alla dessa "nyheter" och inte hinner reflektera och begrunda det vi hela tiden matas med? Hur ska ditt undermedvetna komma igenom och förmedla de saker du förträngt och glömt bort när du hela tiden distraheras? Och när världen och utflödet av information blir mer och mer ofattbart?

En annan del av utställningen är merch, kepsar och t-shirts där Djanaieff har fått rumstrera fritt med ett känt spritvarumärke, detta resulterar i verk som tangerar gränslandet mellan branding och konst. Det låter också betraktaren reflektera över vad vi väljer att visa upp genom de kläder vi bär.

Jag har försökt få nytt liv i annonsers visuella bildspråk som har imploderat till det mest tråkiga och intetsägande som finns. Med nya symboler, bilder och teknik vill jag få liv i dessa och göra dem intressanta igen. Exempel på det finns i vår "merch" där Jägermeister har låtit mig få fria händer och göra nya objekt.